Sonya Malinka Persson bloggar om konsten, kulturen, politiken och livet.

 

Här bloggar jag om konsten, kulturen, politiken, hundar – allt som inte passar in på någon av mina genrespecifika bloggar.

 

/Sonya Malinka Persson

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Jag är politiskt socialliberal. Frågor som är viktiga för mig handlar om människors rättigheter – framför allt de människor som befinner sig i minoritet och i utsatthet. Jag utgår ofta från mig själv eller människor jag känner i mina åsikter.

Valfrihet är ett väldigt fint ord, men det är inte till för alla. Jag anser att alla människor ska ha möjlighet att välja sina liv så långt det är möjligt. Naturligtvis finns det begränsningar, men det ligger en djup orättvisa i att bara vissa har stor valfrihet medan andra mer eller mindre tvingas att leva på ett sätt de inte själva valt.

Utöver min socialliberala politiska åskådning har jag också en starkt kreativ och uttrycksfull ådra. Jag har jobbat med fotografi och information och har trivts enormt med det. På grund av min bipolära sjukdom lever jag nu tyvärr med permanent sjukersättning.

Jag delar mitt liv med en hund och två katter. Vi bor tillsammans i Västerås.