Sonya Malinka Persson bloggar om konsten, kulturen, politiken och livet.

 

Här bloggar jag om konsten, kulturen, politiken, hundar – allt som inte passar in på någon av mina genrespecifika bloggar.

 

/Sonya Malinka Persson

 

  • 45
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jag minns ett samtal jag hade med min pappa för ett par, tre år sedan. Vi diskuterade muslimsk kvinnosyn och pappa var av meningen att en del saker borde förbjudas världen över. Slöja, tror jag det var, eller möjligen könsstympning. Hans argument var kvinnoförnedrande och liknande. Personligen är jag av en annan åsikt. Man kan nämligen inte som vare sig land eller privatperson förbjuda ett annat land eller privatperson att göra eller inte göra något.

Tyvärr är det här en ganska vanlig åsikt bland svenskar – att vi är de som vet bäst och därför måste upplysa alla andra om hur de borde leva.

Natten till idag såg jag den franska dokumentären om den svenska prostituerade som förlorade sin barn till sitt ex, och efter flera års kamp för rätten till barnen, blev mördad – av exet. Det är en starkt vinklad dokumentär – oerhört vackert gjord på alla sätt och vis, men vinklad nonetheless. Det innebär dock inte att jag blir mindre benägen att tycka ännu mer illa om den här vidriga, svenska självgodheten och självrättfärdigheten.

För den som inte har lust att titta på dokumentären kan jag säga att Eva-Marree Tabita Smith Kullander som den här kvinnan hette, sålde sex under två veckor. Hon gjorde det för att hon hade lust, inte för att hon var tvungen. Socialtjänsten fick reda på det och tog utan förvarning barnen ifrån henne och placerade dem hos deras pappa, som var känd för våldsamt beteende. I flera år kämpade Eva-Marree för att få rätten till sina barn, men ingen person i systemet lyssnade på henne. Och vet ni varför?

För att hon sålt sex.

För att hon legat med män och fått pengar för besväret.

Jag ifrågasätter å det starkaste vari en människas förmåga att vara en bra förälder har att göra med dennes sexuella vanor. Det här är så jävla korkat att jag blir alldeles matt. På riktigt. Och hur i helvete är det ens möjligt att staten får gå in och göra så stora ingrepp i en etablerad familjesituation?

…………………………

Jag är så upprörd över det här att jag inte riktigt vet hur jag ska uttrycka mig för att få fram min poäng. Men ponera att man gjorde såhär med folk som är homosexuella. Eller folk som har analsex. Eller folk som sysslar med oralsex. Eller folk som är sadister/masochister. Att frånta dem rätten att vara föräldrar och leva med sina barn.

Vad fan tror folk? Tror folk att man har sina barn med i sängkammaren? Att en kvinna som säljer sex har sina barn med, sittandes nedanför sängkanten för att lyssna och lära. Eller? Vad i detta är det som gör att personen i fråga inte är lämplig som förälder? Jag kan inte för mitt liv begripa hur en persons sexliv påverkar dess förmåga att älska och ta hand om sina barn.

När, hur och varför tog staten på sig rätten att bestämma hur, när och varför folk har sex? Sverige är på god väg att bli ett fruktansvärt otäckt land att leva i när det gäller den här inställningen att alla som har en avvikande sexualitet har ett problem och måste hjälpas, vare sig de vill eller inte. Och när personen med den avvikande sexualiteten inte vill, har den inga rättigheter kvar alls.

Vad i helvete är det här?

Och det märkligaste av allt är det faktum att öppenheten mot avvikande sexualiteter trots allt har vidgats. Det är hyfsat ok att vara öppen med homosexualitet, transpersoners rättigheter är (ytterst) långsamt på väg att förändras, BDSM har blivit av med sin sjukdomsstämpel, och så vidare. Men ändå ses sexarbetare – prostituerade, för den som undrar, som en grupp som inte vet sitt eget bästa och därför måste tas omhand av de som vet bättre.

Näh, fi fan. Det är en så fruktansvärt vidrig inställning till vuxna människor som är fullt kapabla till att ta beslut på egen hand.

Och det ska man ha klart för sig; det är skillnad på de personer som säljer sex för att de mår dåligt, behöver droger och liknande, och de personer som säljer sex för att de gillar sex och pengar. Det finns med all största sannolikhet många som behöver ha hjälp att ta sig ur sin situation som kanske innehåller både droger, prostitution, fysisk och psykisk misshandel och så vidare. Men det finns också många som säljer sex för att de har lust. Man kan och ska inte dra alla över en kam – det är ett jävla socialistiskt skit vi dras med som borde brännas och aldrig återupplivas igen.

Ibland susar det förbi en meme på Facebook med texten

society: be yourself
society: no not like that

och det är så jävla sant. Var dig själv, för all del, men håll dig inom gränserna för vad som är moraliskt rätt och riktigt. Annars riskerar du att bli utstött, förlora alla dina rättigheter och att aldrig kunna leva ditt liv som du vill.

Näh. Den här svenska attityden är faktiskt något jag verkligen föraktar. På riktigt föraktar. Den är fullständigt jävla vidrig och borde utrotas.