Sonya Malinka Persson bloggar om konsten, kulturen, politiken och livet.

 

Här bloggar jag om konsten, kulturen, politiken, hundar – allt som inte passar in på någon av mina genrespecifika bloggar.

 

/Sonya Malinka Persson

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Seriously. Jag gör mitt bästa för att inte racka ned på andra ideologier, eftersom jag tror på att samhället vi lever i har plats för flera sådana. Tyvärr känner jag mig nödtvungen att göra ett undantag, eftersom det här verkligen inte gäller alla.

I mitt flöde, främst på Facebook, ryms både socialister, sossar, nån enstaka moderat, fler SD-vänliga än jag skulle önska – och ett väldigt stort gäng liberaler. Det som postas av liberalerna håller jag ju i princip alltid med om, eftersom jag själv är liberal. Det “extremvänstern”, socialisterna, postar, däremot – det är inte särskilt trevligt på något som helst vis.

Snacka om att skylla allting på framför allt liberalerna. Tydligen är precis allt som händer i samhället idag, liberalernas fel. Allt. Ja, och så kapitalismen, förstås. Det är synd om alla, framför allt är det synd om vänstern själv, eftersom allting är liberalernas fel.

Jag ska inte gnälla alltför mycket på socialisterna. Det jag däremot ska göra är att påpeka att samhället är mer än den politik som styr. Samhället består framför allt annat av de människor som bebor det. Hur samhället utvecklas har delvis med politiken att göra, men faktiskt har även det mer att göra med människorna som bor i det och hur de speglar sig i varandra, hur de påverkas av vad som händer både i den närmaste omgivningen och längre bort.

Det finns mycket i dagens samhälle som skulle behöva ändras på. Absurda mängder, faktiskt. Men jag tror inte att vi kommer så långt med enbart politik, som till exempel socialisterna verkar tro. Jag tror nämligen att det är människorna själva som måste bidra med väldigt stor del av förändringen.

Politics can take us only so far.

Uppfostra era barn annorlunda. Gör annorlunda. Välj annorlunda. Visa att det går att leva och vara på ett annorlunda sätt än det som är norm idag.

Jag blir så trött på politik ibland. Som till de två senaste valen; när allt valarbete gick ut på pajkastning och att smutskasta övriga partier för att framstå som ett bättre alternativ. Ingen hade några lösningar utan visade bara problemen och skyllde ifrån sig.

Och ja, jag är lite småsur och smågrinig.