Sonya Malinka Persson bloggar om konsten, kulturen, politiken och livet.

 

Här bloggar jag om konsten, kulturen, politiken, hundar – allt som inte passar in på någon av mina genrespecifika bloggar.

 

/Sonya Malinka Persson

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hej på er, gott folk. Det här är en helt nystartad blogg, som kommer att följa i mina äldre politiska bloggars fotspår. Fast i lite annat format, och med lite mer innehåll.

Eftersom det här är ett ode till mig själv tänker jag ta mig varenda frihet jag har att beskriva mig själv i så positiva ordalag som möjligt.

Jag har ett rätt stort, rätt rörligt intellekt. Jag gillar att tänka. Jag gillar dessutom att tänka stort, och jag gör det rätt bra. Till min hjälp har jag ett flertal faktorer;

 • min hjärna, helt au naturell
 • min medfödda kreativitet
 • mitt fotograferande som tvingat mig att lära mig tänka på ett annat sätt
 • mina konstvetenskapliga studier som tvingat mig att tänka på många andra sätt
 • mitt intresse i astrologi, tarot och liknande – man tvingas att tänka och se ur andra perspektiv
 • min bipolaritet som tvingar mig att tänka och se världen ur andra perspektiv och att alltid tänka att det finns två sidor av ett mynt – varje gång

Plus säkert många fler saker som jag inte kommer på just nu. Men allt det här gör att jag till exempel har en väldigt stor tolerans och acceptans för saker. Till exempel kommer jag med stor sannolikhet att skriva om hur jag kan förstå att och hur exempelvis rasister och nazister tänker på ett visst sätt, och varför jag anser att även antirasister kan vara lika trångsynta som förstnämnda.

För att egoboosta mig själv ytterligare, kan jag säga att jag är uppväxt i en familj där mina föräldrar har jobbat med utvecklingsstörda barn och ungdomar, jag har ett flertal nationaliteter bland mina syskon, och som barn tillhörde i princip alla mina föräldrar vänstersidan av den politiska skalan, så det här med solidaritet, tolerans och så vidare, fick jag med modersmjölken.

Vidare är jag är uppväxt i en familj med starka vänstertendenser, men själv är jag socialliberal. Det finns saker som är viktigare för mig än andra. Sociala frågor, vilket för min del innefattar frågor om funktionsnedsättningar och -variationer, både fysiska, kognitiva och psykiska, liksom just rasism och allt som tillhör det. Diskriminering, antar jag att man kan förkorta det till. Men så finns också sådant som fotografi, konst och kultur, filosofi/estetik – sånt där som verkligen utmanar min hjärna.

Jag gillar sånt.

Jag tror att jag ska avsluta min första egoboost här. Du är varmt välkommen tillbaka. Jag törs inte lova att jag skriver här varje dag, men jag ska göra mitt bästa att skriva åtminstone en gång i veckan. Det beror på dagsform (bipolär som jag är), och en massa annat.

Men vi ses igen, här på bloggen! =) Until then!